Sociala media

Det har uppstått en klyfta i samhället kopplat till sociala media. Nya vägar för marknadsföring, nätverkande, kunskapsinhämtning och opinionsbildning står öppna för oss som navigerar dessa forum och slänger oss med termer som #hashtags, nyttjar varje liten funktion för våra syften och ser till att få direktsvar från vårt nätverk genom att PMa under mötet så vi kan fortsätta planera direkt med svar från någon som råkar befinna sig någon annanstans. Rätt hanterat kan det öka effektiviteten och generera framgång för vilken person eller organisation som helst. Befinner man sig på andra sidan däremot, ter sig hela den här världen som mycket främmande. Om man bläddrar i sin analoga kalender, sina papper eller anteckningar på ett möte är det inte lika ”oförskämt” som om någon scrollar på sin smartphone. För att överbrygga de två världarna börjar jag ibland möten med att berätta: ”Det här är min anteckningsbok, min kalender, min uppslagsbok och min pärm”.

Jag bidrar gärna till att öka kunskapen om den nya internetbaserade världens möjligheter. Ju fler som får möjlighet att nyttja IT-tekniken optimalt – utan att behöva skämmas, desto mer framgångsrikt blir hela samhället. Win-win – eller hur?!
Kontakta mig gärna om du har frågor. 


#

Jag har varit aktiv i sociala media sedan tidigt 2000-tal. Det började med den sociala plattformen Lunarstorm, där jag både nätverkade professionellt och skapade nya relationer, grundade och modererade den största andliga gruppen ”Spirituella forumet” samt blev handplockad att hjälpa Socialdepartementets projekt FL!CKA med ”FLICKA-KLUBBEN”. Det blev en framgångssaga där vi nådde dryga 27 000 ungdomar, förde samtal kring medias påverkan på självbild och självkänsla samt mobiliserade för att lyfta det till samhällsdebatt. Det året ökade anmälningarna för könsdiskriminerande och kränkande reklam med 500 %, och projektet fick en hel del mediautrymme. 

Efter Lunarstorm kom Facebook. På Facebook har jag modererat allt från vargdiskussionsforum till regionpolitiska sidor. Dock så lägger jag självfallet min aktivitet på rimlig nivå utefter vilket jobb jag har, så att det inte på något sätt stjäl tid från mitt ordinarie arbete.

VitterskogpåFB

Vitterskog på Facebook: https://www.facebook.com/vitterskog

Facebook är i förstahand en sida för mig att upprätthålla relationer. Viss diskussion sker även, men inte på min egen sida, utan i de intressegrupper som behandlar respektive ämne.

Idag har jag hand om:
En lokal välgörenhetessida: https://www.facebook.com/hjalposshjalpamjolby?fref=ts
En lokalpolitisk sida: https://www.facebook.com/mpVadstena?ref=hl
..samt rådger föreningar och företag i hantering av sidor och marknadsföring på Facebook.

Det finns även en sida för min personvalskampanj inför EU : https://www.facebook.com/Vitterskogtilleu?ref=hl och i och med den kampanjen lärde  jag mig Facebooks olika verktyg för marknadsföring av sina hjärtefrågor. Att ha koll på vilka diskussionsgrupper som  är mest aktuella för syftet du är på Facebook för är A & O.

Countr

Vitterskog på Instagram: http://instagram.com/countrysided

Mitt instagramkonto är det socialamediaprojekt som jag har mest kontinuitet i. På Instagram heter jag ”Countrysided”. Jag älskar livet på svenska landsbygden och minns hur jag längtade hit, när jag bodde i storstaden. Nu när jag äntligen är här och njuter, vill jag ge chansen att dela med mig av det till alla andra, som kanske som jag hade det; längtar men ännu inte tagit steget.  Det har passat bra parallellt med mitt nuvarande jobb, då det är snabbt och enkelt att sköta utanför arbetstid, samt behandlar ett ämne som inte på något vis kan komma i konflikt med mitt kommunala uppdrag.
Det har på ett år blivit framgångsrikt genom att antalet kvalitetsföljare växt stadigt, jag lär mig vilka hashtags som bäst för ut min sida, samt fått bekräftelse genom flertalet bilder publicerade i tidningen Östergötland samt nyligen blivit adresserad av Jordbruksverket som kommer använda bilder från mig i en bok de ska publicera. Instagram är även en fantastisk plattform till att lära känna fler, som hittat vägar att bygga ett modernt liv på svenska landsbygden. Mycket inspirerande!

VitterskogpåTwitter

Vitterskog på Twitter: https://twitter.com/Vitterskog

Twitter är för mig forumet för samhällsdebatt, viss omvärldsanalys och ett fantastiskt forum att få direktkontakt med offentliga personer. Jag har även fått några riktigt goda personliga vänner via Twitter, men huvudfokuset för mig är att debattera, synliggöra hjärtefrågor och få en snabb inblick i vad som är på G i media. Under politiska kampanjer är det en viktig kanal för att synliggöra vart jag står i aktuella frågor, vara öppen med mina värderingar och få direktkontakt med andra kring frågor jag vill lyfta. Professionellt är det roligt att använda som verktyg för snabb feedback under olika evenemang, och dela med mig av tankar kopplat till jobbet. Det är helt klart en mycket spännande och explosiv diskussionsplattform!

MindreSkitBanner1Vitterskogs bloggar:

Blogg för mig är kontrasten till Twitter, genom möjligheten att brodera ut i text och gå på djupet. Det är mer tidskrävande, så det är inget jag har kontinuitet i när jag samtidigt har ett heltidsjobb som inte går ut på bloggande. Jag har bloggat under min personvalskampanj, men insåg att Facebook passade bättre för mig som första forum och direktkontakt med väljarna.
När jag bestämde mig för att avgifta min vardag, startade jag bloggen mindreskit.blogg.se . Det var ett sätt att få del av andras tips och stöd, för en rätt stor omställning i livet. Det gav mig precis den skjutsen jag behövde, och finns nu kvar som inspirationsmaterial för andra som önskar göra en liknande förvandling.

VitterskogpåLinkedIn

Vitterskog på LinkedIn: https://www.linkedin.com/pub/anneli-vitterskog/4a/9b3/797

LinkedIn är min plattform för professionella kontakter, rekrytering och kunskapsutbyte inom mina expertområden. Här finner du självfallet CV och omdömen från mina tidigare uppdrag. Lägg gärna till mig!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s